Shortcut: To find the sum, when the number of quantities and their average is given, then Sum of quantities = Average x Number of quantities. Here, average = 35 No. of candidates = 120 ∴ Sum of marks = 35 x 120 = 4200
Total temperature from 9th to 16th of January = 8 x 11.6° C = 92.8° C Total temperature from 10th to 17th of January = 8 x 12.2° C = 97.6° C Now, according to the question, Temperature on 17th of January = 10.8 ° C + 97.6° C - 92.8° C = 15.6° C
Total monthly salary of 21 personnels = Rs (21 x 2000) = Rs 42000 Total monthly salary of 20 personnels = Rs (20 x 1900) = Rs 38000 Monthly salary of the manager = Rs 4000 Annual salary of the manager = Rs 48000